English
Kövessen minket a Facebookon!

Köszöntő

A szervező Consort Zenei Alapítvány nevében szeretettel köszöntöm új és visszatérő vendégeinket a VIII. Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztiválon!

Nyolcadik évéhez érkezett fesztiválunk idén is különleges, több évszázad zenéjét átívelő műsorral, változatos előadói apparátusú koncertekkel, és —ahogy az a rendezvény alapeszméjéből is következik— gyönyörű helyszínekkel várja közönségét. A program az előző évekhez képest még gazdagabb lesz: 5 napon át 7 helyszínen 6 koncertre, valamint a már hagyományos eseménynek mondható „barokk misére” kerül sor. Fellépőink között a fesztivál „házigazdáinak” is tekinthető Sebastian Consorton és a Sonora Hungarica Consorton kívül ott lesz többek között Spányi Miklós, Ábrahám Márta és a Voces Æquales is, és ismét szabadtéri, fáklyafény melletti estet ad Buda Ádám énekmondó, aki 2004-ben, az akkor még Nógrádi Barokk Napoknak nevezett első fesztiválunkon működött közre.

Ez az est, amely a fesztivál egyik új helyszínén, a Verőce mellett fekvő erdei üdülőövezetben, Magyarkúton kerül megrendezésre fáklyafény mellett, a gyermekek számára is igazán izgalmas és érdekes élményt nyújt majd, ezért ezt a programunkat családok számára is különösen ajánljuk. Szintén új helyszínünk lesz Verőce, a Dunakanyar egyik legszebb települése, amelynek barokk katolikus temploma ad majd helyet fesztiválunk záróhangversenyének. Az idei évtől elindítottuk oldalunkat a Facebook közösségi portálon is: itt közöljük ezentúl a fesztivállal kapcsolatos aktualitásokat.

A fesztivál szervezőiként évről évre, így idén is, számos új ötlet és kisebb-nagyobb változtatás jut eszünkbe, amellyel még jobbá, élvezetesebbé tehetjük a programot és egyre gördülékenyebbé a szervezést. Reméljük, hogy így Önöknek is minden évben még nagyobb élményt jelent a Börzsöny Barokk Napok!

Lachegyi Imre
furulyaművész, művészeti vezető

© MMXI Consort Zenei Alapítvány | Impresszum | Oldaltérkép