English
Kövessen minket a Facebookon!

Megközelítés, menetrendek, térképek

Az alábbiakban a fesztivál minden helyszínéhez részletes információt adunk a megközelítéssel és eligazodással kapcsolatban.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy koncertjeink időpontjait a különböző közlekedési eszközök jelenlegi menetrendjeihez igazítottuk. A menetrendek felől kérjük, tájékozódjon a következő honlapokon:

Fesztiváltérkép

Az oldalon lejjebb, az egyes helyszíneknél részletes térképek is találhatók az adott településről.

Vendéglátás

Honlapunkon, a Vendéglátás menüpont alatt összegyűjtöttünk néhány, a koncerthelyszíneink környékén található vendéglátóhelyet, ahol közönségünk kellemes környezetben, kiváló borok, frissítő italok és finom vacsora melletti beszélgetéssel koronázhatják meg a hangversenyek nyújtotta élményt.

Helyszínek megközelítése

Kismaros

A koncert helyszíne: ciszterci apátsági templom (Szuttai dűlő)
Térképek: Térképcentrum » | Google »

Gépkocsival Vác, illetve Szob felől a 12-es főúton (Budapest felől először a 2-es vagy M2-es úton, majd Vác után a 12-es útra letérve), vonattal a Budapest—Vác—Szob vasútvonalon, autóbusszal (a Kóspallagra közlekedő járatokkal) pedig Vácról érhetjük el Kismarost. Az apátsági templom a falu fölé emelkedő Gál-hegy oldalában található, amely nem azonos a főút mellett lévő plébániatemplommal. A hegyre több utcán is feljuthatunk, de a faluból már jól látszik az apátság modern épületegyüttese a terméskőből épült templommal. A vasútállomástól gyalogosan is megközelíthető mintegy 15 perces sétával.

Vác

A koncert helyszíne: Fehérek temploma (Március 15. tér [Fő tér])
Térkép: Térképcentrum » | Google »

Vácot autóval a 2-es vagy az M2-es (2/A) főutakról érhetjük el Budapest és a Dunakanyar felől. Vasúton Budapest, Balassagyarmat és Szob felől lehet Vácot megközelíteni. A Budapest—Szob zónázó vonat a Nyugati Pályaudvarról 25 perc alatt ér Vácra, Vácig nem áll meg. Számos településről busszal is elérhetjük a várost. Vác a Szentendrei sziget felől komppal is megközelíthető. A vasútállomástól és a buszpályaudvarról egyaránt a Széchenyi utcán keresztül érhetünk a főtérre. A Fehérek temploma a város főterén található, amelyre gépkocsival nem lehet behajtani, a környező utcákban lehet parkolni.

Szokolya

A koncert helyszíne: református templom (Mányoki utca 5.)
Térképek: Térképcentrum » | Google »

Gépkocsival Vác, illetve Szob felől a 12-es főúton Kismarosig haladva (Budapest felől először a 2-es vagy M2-es úton, majd Vác után a 12-es útra letérve), majd ott a szokolyai elágazásnál a főútról letérve érjük el a falut. A református templom tornya már messziről, a falu széléről is jól látszik. Vonattal a Budapest—Vác—Szob—Párkány vasútvonalon Kismarosig, majd onnan autóbusszal vagy a Királyréti Erdei Vasúttal juthatunk el Szokolyára (autóbusszal Szokolya Községházáig, kisvasúttal Szokolya Mányoki megállóhelyig kell utazni). A Vác-Balassagyarmat vasútvonalnak a falu melletti erdős völgyben van megállója (Szokolya megállóhely), onnan mintegy 40 perces gyönyörű sétaút vezet a templomig aszfaltozott úton.

© MMXIII Consort Zenei Alapítvány | Impresszum | Oldaltérkép