English

A fesztivál főtámogatója:

A fesztivál szervezője

Consort Zenei Alapítvány

A váci székhelyű Consort Zenei Alapítvány 2003-ban jött létre. Célunk, hogy támogassuk a magyar komolyzenei életet, különös tekintettel a régizenére. Ugyanakkor a jelenkor zenéjében is aktívan részt szeretnénk venni, ezt bizonyítja például jazz hangversenysorozatunk is. Tevékenységi körünkbe elsősorban a hangversenyrendezés, illetve lemezek kiadása tartozik.

Működésünknek elmúlt négy esztendejében létrehoztuk a Börzsöny Barokk Napok (korábban Nógrádi Barokk Napok) és a Barokk Hangversenyek a Dunakanyarban c. hangversenysorozatot, a Johann Sebastian Bach születésnapján minden évben megrendezésre kerülő ünnepi hangversenyt, valamint az ARBOS Jazz Esteket. Több koncert szervezésében együttműködtünk más alapítványokkal is.

Legfőbb szempontunk a magas szakmai felkészültség és igényesség megkövetelése mind a művészi produkció, mind pedig a műsorválasztás és a koncertszervezés, vagy éppen a lemezkiadás tekintetében. Szívesen támogatunk különleges koncepciójú projekteket, különleges helyszíneken rendezett koncerteket, mindig szem előtt tartva, hogy az előadás ne „performansz” jellegű legyen, hanem megvalósuljon a hiteles tartalom és forma szintézise.

Eddigi tevékenységünk során számos településén építettünk ki gyümölcsöző kapcsolatot művelődési házakkal, múzeumokkal, templomokkal, valamint iskolákkal.

A Consort Zenei Alapítvány non-profit szervezet, működését kizárólag támogatásokból tudja biztosítani. Hiszünk abban, hogy a művészetek, ezen belül is kiemelten a zene olyan értéket képviselnek, amelynek sosem szabad elvesznie vagy háttérbe szorulnia. Azért dolgozunk, hogy a valódi művészi értékek közelebb kerüljenek az emberekhez.

IV. Börzsöny Barokk Napok Magyar Fejlesztési Bank The Hilliard Ensemble