English

A fesztivál főtámogatója:

A fesztiválról

A Consort Zenei Alapítvány 2007-ben immár negyedik alkalommal rendezi meg a Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivált, amely a Börzsöny régiójának két megye határán átívelő, festői szépségű településeire juttat el nemzetközi színvonalú zenei együtteseket. A fesztivált az idén a hazai régizenei élet jeles képviselői mellett egy valódi „sztárvendég”, a világhírű angol The Hilliard Ensemble koncertje teszi országos jelentőségűvé. Ezzel a Börzsöny Barokk Napok a régió meghatározó eseménysorozata lesz, amely Váctól Nógrádig átívelő programjaival összekapcsolja a Börzsöny és a Dunakanyar településeit.

A Börzsöny Barokk Napok keretében öt koncertre kerül sor a Börzsöny szívében fekvő Szokolyán és Nógrádon, a dunaparti Kismaroson, valamint a régió kulturális központjának számító barokk városban, Vácott.

Úgy gondoljuk, hogy fesztiválunk hiánypótló szerepet tölt be a térségben, és magas művészi igényű, nemzetközi színvonalú koncertjeivel méltó záróakkordja lesz az ország nyári kulturális kínálatának.

IV. Börzsöny Barokk Napok Magyar Fejlesztési Bank The Hilliard Ensemble