English

A fesztivál főtámogatója:

Megközelítés, menetrendek, térképek

Általános információk

Az alábbiakban minden helyszínhez részletes információkat közlünk.

Az egyes helyszíneknél részletes térképet talál, de a fesztivál összes helyszínét tartalmazó térképeket az alábbiakban is megtekintheti:

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy koncertjeink időpontjait a különböző közlekedési eszközök jelenlegi menetrendjeihez igazítottuk. A menetrendek felől, kérjük, tájékozódjon a következő honlapokon:

Helyszínek

Szokolya

» Térkép

Gépkocsival Vác és Szob felől a Duna északi partján végigfutó 12-es főúton Kismarosig haladva, majd ott a szokolyai elágazásnál a főútról letérve elérjük a falut. A református templom tornya már messziről, a falu széléről is jól látszik. Vonattal a Budapest—Szob—Párkány vasútvonalon Kismarosig, majd onnan busszal, illetve kisvasúttal juthatunk el Szokolyára. A Vác—Balassagyarmat vasútvonalnak a falu melletti erdős völgyben van megállója, onnan mintegy 30 perces gyönyörű sétaút vezet a faluba.

A koncert helyszíne: református templom, Mányoki utca 5.


Nógrád

» Térkép

Gépkocsival a 2-es autóútról Nógrád felé térjünk le. Vonattal a Vác—Balassagyarmat vasútvonalon érhetjük el a falut, amelynek nógrádi megállójától jól látszik a mintegy 10 percre lévő templom tornya. Autóbusszal szintén Vácról érhetjük el a falut.

A koncert helyszíne: katolikus templom, Hunyadi utca 22.


Kismaros

» Térkép

Gépkocsival Vác, illetve Szob felől a 12-es főúton, vonattal a Budapest—Szob—Párkány vasútvonalon, autóbusszal Vácról érhetjük el Kismarost. Az apátsági templom a falu fölé emelkedő hegy oldalában található, amely nem azonos a főút mellett lévő plébániatemplommal. A hegyre több utcán is feljuthatunk, de a faluból már jól látszik az apátság modern épületegyüttese a terméskőből épült templommal. A vasútállomástól gyalogosan is megközelíthető rövid sétával.

A koncert helyszíne: ciszterci nővérek Boldogasszony Háza apátsági temploma, Szuttai dűlő


Vác

» Térkép

Vácot autóval a 2-es, vagy a 2/A főutakról érhetjük el Budapest és a Dunakanyar felől. A Fehérek temploma a belvárosban, a Főtéren található. Vasúton a Budapest, Balassagyarmat és Szob felől lehet Vácot megközelíteni. Budapest felől busszal is elérhetjük a várost. A vasútállomástól és a buszpályaudvarról egyaránt a Széchenyi utcán keresztül érhetünk a főtérre. Vác a Szentendrei sziget felől komppal is megközelíthető.

A koncert helyszíne: Fehérek temploma, Március 15. tér (Főtér) 22.

IV. Börzsöny Barokk Napok Magyar Fejlesztési Bank The Hilliard Ensemble