English

A fesztivál főtámogatója:

Sebastian Consort és Philipp György

2007. augusztus 23. csütörtök 18.30
Szokolya, református templom (Mányoki utca 5.)

A belépés díjtalan.


Az együttes tagjai

  • Philipp György — kontratenor
  • Lachegyi Imre — blockflöte
  • Kállay Katalin — blockflöte
  • Szászvárosi Sándor — viola da gamba
  • Ölveti Mátyás — viola da gamba

Sebastian Consort (Fotó: Lachegyi Máté)Az együttest 2003-ban alapította Lachegyi Imre furulyaművész, azzal a céllal, hogy a reneszánsz és barokk consortzenét Magyarországon népszerűsítsék és elterjesszék, valamint hogy különleges, ritkán játszott műveket kutassanak fel és adjanak elő. Az együttes jelenlegi felállása ún. „tört-consort” (két blockflöte és két viola da gamba), repertoárja pedig a középkortól egészen a barokkig terjed, ám többször megszólaltattak már kortárs műveket is. Az elmúlt években számos koncertet adtak Vácott, Budapesten és az egész országban. Szívesen koncerteznek különleges atmoszférájú helyszíneken, egyedi előadói apparátussal, különleges műsorokkal.

Philipp György

Philipp György zenei tanulmányait ütőhangszereken Balázs Oszkárnál, és hegedűn Fáth Helga növendékeként kezdte, majd 1997-től a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zeneszerzés szakán tanult Kocsár Miklósnál és Csemiczky Miklósnál, 2006-ban a Liszt Ferenc Zeneakadémián a karmesterképző szakon Gál Tamás és Ligeti András irányításával végzett. 1992-től a Budapesti Énekes Iskola növendékeként, 2003-tól tanáraként, karnagyaként is tevékeny részt vállal az iskola koncertegyüttesének munkájában. 2002-től a Szent Efrém bizánci férfikar, és a Szegedi Victoria Kamarakórus tagja, és kisegítő énekese az ország számos kórusának, énekegyüttesének. Tanárként megfordult a pilisborosjenői, a kőbányai zeneiskolában, a Táncművészeti főiskolán, a Baltazár színházban. Vendégkarmestere a Weiner—Szász Kamaraszimfónikusoknak. A Pesti színház, az Ágens társulat, a Magyar Mesezenekar zenei munkatársa.

Műsor

A koncerten a középkor különleges hangulatú, meghitt szépségű darabjai csendülnek fel, amelyek igazi zenei kuriózumnak számítanak a hazai és európai zenei palettán.

IV. Börzsöny Barokk Napok Magyar Fejlesztési Bank The Hilliard Ensemble