English

A fesztivál főtámogatója:

Lachegyi Imre — blockflöte

Közreműködik

Augusztus 23. Szokolya — Sebastian Consort
Augusztus 25. Szokolya — Sonora Hungarica Consort
Augusztus 26. Kismaros — Ábrahám Márta hegedűművész hangversenye


Lachegyi ImreLachegyi Imre négyéves korában kezdte zenei tanulmányait fúvós hangszereken a váci Bartók Béla Zeneiskolában, majd a szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában harsona tanszakon. 1986-ban felvételt nyert a Debreceni Zeneművészeti Főiskola szolfézs—zeneelmélet szakára, majd később a budapesti ELTE főiskolai karán folytatta tanulmányait ének—zene—karvezetés szakon. Itt szerezte első diplomáját 1991-ben. Blockflötézni 1986-ban kezdett, Róbert Györgynél és Czidra Lászlónál. Második diplomáját a Szegedi Egyetem régizene—blockflöte szakán szerezte, 2002-ben. Tanára Lőrincz László volt.

Már a ‘90-es években saját régizene együttest alapított, mellyel rendszeresen koncertezett és két lemezt is készített. Művészeti vezetője a Sonora Hungarica Consort régizene együttesnek, mely főként kora barokk és barokk műveket játszik blockflöte, csembaló, viola da gamba hangszereken, gyakran énekesek és egyéb hangszeresek közreműködésével.

Néhány éve megalapította a Magyarországon egyedülálló Sebastian Consortot, mely a blockflöte hangszercsalád megszólaltatásában ad elő főként régizenei műveket, de több romantikus, XX. századi és kortárs művet is megszólaltattak (pl. Cézar Franck és Debussy átiratok).

Lachegyi Imrét a népzene és improvizatív zene világa is foglalkoztatja; sok művet írt át blockflötére, s néha saját szerzeményeit is megszólaltatja. Eddig öt lemeze jelent meg.

IV. Börzsöny Barokk Napok Magyar Fejlesztési Bank The Hilliard Ensemble