Hírek

Véget ért a fesztivál

2008. szeptember 3.

A London Baroque augusztus 29-i váci hangversenyével befejeződött az V. Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivál. Úgy érezzük, hogy a fesztivál művészi színvonala ismét kiemelkedő volt, méltó módon folytatta az előző évek hagyományait, elismertségét és egyre növekvő népszerűségét pedig a zsúfolásig megtelt templomok és a sajtó érdeklődése bizonyítják leginkább.

A fellépő művészek nevében is köszönjük közönségünknek, hogy ellátogattak rendezvényünkre. Reméljük, hogy szép élményekkel gazdagodva távoztak a koncetrtekről és jövőre, a VI. Börzsöny Barokk Napokon ismét köszönthetjük majd Önöket!

A fesztiválon készült fotókat a Galéria menüpont alatt tekinthetik meg, valamint a különböző sajtóorgánumokban megjelent kritikákat, beszámolókat is közzétesszük a Sajtóvisszhang menüpontban.

Jegysorsolási játékok a London Baroque hangversenyére

2008. augusztus 25.

Csütörtökön zárult le a Vendégváró turisztikai portál, tegnap pedig a Fidelio online játéka. Mindkét játék keretében két-két szerencsés nyertest sorsoltak ki, akik fejenként két darab belépőjegyet nyertek a London Baroque augusztus 29-i koncertjére. A Vendégváró játékának kérdése a hangverseny helyszínének, a váci Fehérek templomának elnevezéséről szólt, amely —mint sok játékos helyesen megválaszolta— a templom egykori gazdáinak, a domonkos szerzeteseknek fehér ruhájára utal. A Vendégváró két nyertese Bogschütz Dániel és Kántor Árpád. A Fidelio természetesen zenei kérdést tett fel, a London Baroque koncertjén hallható két mű szerzőjéről, az angol John Jenkinsről. A kérdés úgy hangzott, hogy mely hangszereknek volt a virtuóza a szerző, a helyes válasz pedig a lant és a viola da gamba, amint azt az 58 helyes megfejtő közül kisorsolt Kisbocskói Ágnes és Zsigmond Artemisz Éva is válaszolta. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek!

Közlemény

2008. július 20.

Ezúton is tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy fesztiválunk programfüzetében tévesen jelentek meg az alábbi adatok:

  • 5. oldal:Kondor Péter — brácsa, a programfüzetben hibásan hegedű szerepel
  • 7. oldal: Aug. 28. csütörtök, a programfüzetben tévesen kedd szerepel

A hibákért ezúton is szíves elnézésüket kérjük.

Elindult a jegyértékesítés

2008. július 20.

Megkezdődött a jegyek árusítása a London Baroque koncertjére. A jegyek 3500 Ft-os áron kaphatók a Concert & Media hálózatában és a váci Tourinform Irodában. Ezenkívül online jegyrendelésre is van lehetőség a honlap Jegyvásárlás részében, valamint a www.jegyelado.hu honlapon. A fesztivál többi koncertjére a belépés díjtalan, adományokat köszönettel elfogadunk.