English

A fesztivál főtámogatója:

Hírek

Véget ért a IV. Börzsöny Barokk Napok
2007. augusztus 31.

Úgy érezzük, hogy az idei évben a Börzsöny Barokk Napok elérte nagykorúságát. A jelentősen kibővült program, a világhírű külföldi közreműködő (The Hilliard Ensemble, Anglia) és a kiterjedt propaganda eredményeként a hangversenysorozat idén az eddigi éveknél jóval több látogatót vonzott: a falvakban rendezett koncertek mindegyike népes közönség előtt, szinte mindig telt házzal zajlott, a Hilliard Ensemble koncertjére pedig zsúfolásig megtelt a váci Fehérek temploma, ahol több mint négyszázan voltak jelen. De Ábrahám Márta koncertjén (amelyet a kismarosi ciszterci apátságban rendeztünk) is pótszékeket kellett hozni a körülbelül 200 fős közönség számára.

A hangversenyek művészi, szakmai szempontból is kiemelkedőek voltak, a csúcspontot pedig a Hilliard Ensemble felemelő koncertje jelentette. Úgy érezzük, hogy mind összességében, mind részleteiben rendkívül sikeres volt a fesztivál, ugyanakkor számos tanulsággal szolgált nekünk, szervezőknek is. Ezúton is szeretnénk megköszönni a közönségnek azt, hogy a közlekedés kényelmetlensége és a meleg idő ellenére ilyen szép számban voltak jelen a koncerteken, valamint az előadók nevében is köszönjük a lelkes tapsot!

Köszönjük továbbá támogatóinknak, elsősorban a Magyar Fejlesztési Banknak, hogy lehetővé tették a Börzsöny Barokk Napok megrendezését. Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk nagylelkű segítségükre!

Igyekszünk, hogy a jövő évi fesztivál szervezése még gördülékenyebb legyen, és az ideihez hasonló élményeket nyújtson a közönségnek. A fesztivállal kapcsolatos sajtóvisszhangot itt a honlapon folyamatosan közöljük. Ezenkívül megtekinthetők a honlapon a koncertekről készült képek is a galéria oldalon.

Lachegyi Imre
a fesztivál művészeti vezetője


Lezárult a Vendégváró internetes játéka
2007. augusztus 22.

A Vendégváró, Magyarország legnagyobb turisztikai portálja is játékot indított a Börzsöny Barokk Napokhoz kapcsolódóan. A helyes megfejtők között 3x2 db belépőjegyet sorsoltak ki a Hilliard Ensemble 27-i koncertjére. A szerencsés nyertesek:

  • Joó Magdolna, Szigetszentmiklós
  • Todoranovné K. Katalin, Budapest
  • Tokai Gyula, Pécs

A nyertesek az előadás előtt 6 órától vehetik át a jegyeket az előadás helyszínén (Vác, Fehérek temploma, Március 15. tér [Főtér] — a hangverseny este 7 órakor kezdődik). A fesztivál szervezői ezúton is gratulálnak a nyerteseknek.

Ezúton is tájékoztatjuk a közönséget, hogy a Hilliard Ensemble koncertjére a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A fesztivál összes többi koncertjére a belépés díjtalan.


Lezárult a Fidelio internetes játéka
2007. augusztus 21.

Lezárult a Fidelio internetes játéka, amelyen két helyes megfejtő nyert jegyet a Hilliard Ensemble koncertjére. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek! A játék kérdése a Hilliard Ensemble váci műsorához kapcsolódott: melyik zeneszerzői iskolának volt kiemelkedő zeneszerzője Guillaume Dufay? A helyes megfejtők között sorsoltunk ki 2x2 db jegyet a koncertre. Ezúton is gratulálunk nyereményükhöz!


Megkezdődött a jegyértékesítés
2007. július 12.

Megkezdődött a jegyértékesítés a Hilliard Ensemble koncertjére. Jegyek a Concert & Media hálózatában, a Libri könyvesboltokban, a nagyobb jegyirodákban, valamint a váci Tourinform Irodában kaphatók. Honlapunkon bővebb információt talál a jegyértékesítésről. A fesztivál többi koncertjére a belépés ingyenes.


Elindult a fesztivál honlapja
2007. június 27.

Szeretettel köszöntünk minden kedves látogatót fesztiválunk honlapján. Igyekeztünk úgy elkészíteni az oldalt, hogy Ön minden fontos információt gyorsan megtaláljon, ugyanakkor bőséges olvasnivalóval is szerettünk volna szolgálni az érdeklődőknek. A honlap nagyrészt a programfüzetünkben kiadott információkat tartalmazza, ám itt a hírek oldalán Ön mindig megtalálja a Börzsöny Barokk Napokkal kapcsolatos naprakész információkat is. Kérdés vagy probléma esetén írjon nekünk a Impresszum oldalon található e-mail címünkre.


IV. Börzsöny Barokk Napok Magyar Fejlesztési Bank The Hilliard Ensemble