Megközelítés, menetrendek, térképek

Általános információk

Az alábbiakban minden helyszínhez részletes információkat közlünk.

Az egyes helyszíneknél részletes térképet talál, de a fesztivál összes helyszínét tartalmazó térképeket az alábbiakban is megtekintheti:

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy koncertjeink időpontjait a különböző közlekedési eszközök jelenlegi menetrendjeihez igazítottuk. A menetrendek felől kérjük, tájékozódjon a következő honlapokon:


Helyszínek

Szokolya

A koncert helyszíne: református templom, Mányoki utca 5.
Térkép »

Gépkocsival Vác és Szob felől a Duna északi partján végigfutó 12-es főúton Kismarosig haladva, majd ott a szokolyai elágazásnál a főútról letérve érjük el a falut. A református templom tornya már messziről, a falu széléről is jól látszik. Vonattal a Budapest—Szob—Párkány vasútvonalon Kismarosig, majd onnan busszal, illetve kisvasúttal juthatunk el Szokolyára. A Vác—Balassagyarmat vasútvonalnak a falu melletti erdős völgyben van megállója, onnan mintegy 45 perces gyönyörű sétaút vezet a faluba, a református templomhoz.


Nagymaros

A koncert helyszíne: katolikus templom, Szent Imre tér 2.
Térkép »

Gépkocsival Vác, illetve Szob felől a 12-es főúton, vonattal a Budapest—Szob vasútvonalon érhetjük el Nagymarost. A gyönyörű, középkori eredetű katolikus templom a város központjában, közvetlenül a Nagymaros—Visegrád vasútállomásnál található. Fontos, hogy Nagymaros két vasúti megállója közül az elsőn, Nagymaros—Visegrád állomáson kell leszállni. A vasúti peron legelején egy lépcsőn közvetlenül a templomtérre juthatunk. Gépkocsival a főútról a Főtérre kell befordulni, amelyet a templomtól csak a vasúti átjáró választ el.


Berkenye

A koncert helyszíne: katolikus templom, Kossuth utca 44.
Térkép »

Gépkocsival a 2-es autóútról Nógrád felé térjünk le, majd figyeljük a berkenyei leágazást. Vonattal a Vác—Balassagyarmat vasútvonalon érhetjük el a falut, amelynek berkenyei megállójától a templom mintegy 5 perces sétaút.


Kismaros

A koncert helyszíne: ciszterci apátsági templom, Szuttai dűlő
Térkép »

Gépkocsival Vác, illetve Szob felől a 12-es főúton, vonattal a Budapest—Szob vasútvonalon, autóbusszal Vácról érhetjük el Kismarost. Az apátsági templom a falu fölé emelkedő hegy oldalában található, amely nem azonos a főút mellett lévő plébániatemplommal. A hegyre több utcán is feljuthatunk, de a faluból már jól látszik az apátság modern épületegyüttese a terméskőből épült templommal. A vasútállomástól gyalogosan is megközelíthető rövid sétával.


Vác

A koncertek helyszínei: Fehérek temploma, Március 15. tér (Főtér) 22.
Piarista templom, Szentháromság tér
Térkép »

Vácot autóval a 2-es vagy az M2-es (2/A) főutakról érhetjük el Budapest és a Dunakanyar felől. Vasúton Budapest, Balassagyarmat és Szob felől lehet Vácot megközelíteni. A Budapest—Szob zónázó vonat a Nyugati Pályaudvarról 25 perc alatt ér Vácra, Vácig nem áll meg. Számos településről busszal is elérhetjük a várost. Vác a Szentendrei sziget felől komppal is megközelíthető. A vasútállomástól és a buszpályaudvarról egyaránt a Széchenyi utcán keresztül érhetünk a főtérre. A Fehérek temploma a város főterén található, amelyre gépkocsival nem lehet behajtani, a környező utcákban lehet parkolni. A kéttornyú, fehér Piarista templom a Főtér déli végétől a Köztársaság úton haladva néhány perc alatt elérhető.