English
Kövessen minket a Facebookon!

Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino

Korabarokk és barokk triószonáták

2011. augusztus 24. szerda 19:00
Berkenye, katolikus templom (Kossuth utca 44.) Helyszín » | Vendéglátás »

Közreműködik

Műsor

A trió első koncertje 2008 tavaszán volt a váci Nagypréposti Palotában. A három magasan képzett, a régizenével aktívan foglalkozó zenész egymásra találását a dinamizmus, nagyfokú zenei érzékenység és virtuozitás jellemzi. Idei műsorukat a barokk kamarazene egyik leggazdagabb műfaja, a triószonáta köré építették fel. A elhangzó művek többsége Georg Philipp Telemann és Johann Sebastian Bach, a barokk zene e két óriásának, és egyben a barokk szonáta műfajának legnagyobb mestereinek alkotása. Ezt egészíti ki néhány kora barokk mester triószonátája. E művek a trió repertoárjának kiérlelt darabjai, amelyek harmonikus és összefüggő, ugyanakkor a darabok változatos karakterei miatt színes műsort alkotnak. Az előadók remek stílusismerete, virtuozitása, érzékenysége pedig garanciát jelent a művek értő, élvezetes megszólaltatására. Első közös lemezüket Telemann műveiből készítik az idei évben. A koncert helyszínéül a Börzsöny keleti lábánál fekvő, festői elhelyezkedésű kis falu, Berkenye közelmúltban felújított, rendkívül értékes barokk temploma szolgál.

Lachegyi Imre

Lachegyi Imre négyéves korában kezdte zenei tanulmányait. A szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában harsona tanszakon tanult. Első diplomáját 1991-ben szerezte ének—zene—karvezetés szakon az ELTE Főiskolai karán. Blockflötézni 1986-ban kezdett Róbert Györgynél és Czidra Lászlónál. Második diplomáját a Szegedi Egyetem régizene—blockflöte szakán szerezte 2002-ben, Lőrincz László irányítása alatt. Már a ’90-es években saját régizene együttest alapított, mellyel rendszeresen koncertezett és két lemezt is készített. Művészeti vezetője a Sonora Hungarica Consort régizene együttesnek, néhány éve pedig megalapította saját együttesét, a Sebastian Consortot. Lachegyi Imrét a népzene és improvizatív zene világa is foglalkoztatja; sok művet írt át blockflötére, néha saját szerzeményeit is megszólaltatja. Eddig öt lemeze jelent meg.

Papp Dániel

Papp Dániel 1979-ben született Nagykanizsán. Hegedülni Kaposváron, édesapjánál kezdett tanulni, hat éves korában. Később Dénes László, majd a Zeneakadémián Kertész István növendéke lett. Többek között Zsigmondy Dénes, Gulyás Márta és Igor Ozim mesterkurzusain tökéletesítette tudását. Hegedűművész-tanári diplomáját 2002-ben szerezte. Számos versenyeredmény fémjelzi képességeit. 2000-től rendszeresen fellép szólistaként és kamarapartnerként Magyarországon, Európa számos városában és Japánban. 2002-től a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar művésze, valamint a Budapest Barokk Együttes és a Nagyváry Vonósnégyes alapító tagja.

Oláh Aino

Oláh Aino Horváth Anikó növendékeként szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneakadémián, jelenleg gyakori koncert-tevékenysége mellett a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanára.

Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino (fotó: Fekete István)
Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino (fotó: Fekete István)

További információ

© MMXI Consort Zenei Alapítvány | Impresszum | Oldaltérkép